Merénylettel vádolja Grúziát a renegát állam

Vágólapra másolva!
Legalább négyen sérültek meg abban a robbantásos merényletben, amelyet csütörtökön követtek el a Grúziától elszakadni kívánó Dél-Oszétia fővárosában. A szakadár terület Grúziát vádolta meg a merénylet elkövetésével, Grúzia tagadja a vádakat.
Vágólapra másolva!

A déloszét elnök a grúz titkosszolgálatokat vádolta meg a Grúziától elszakadni kívánó terület fővárosában elkövetett csütörtöki robbantás elkövetésével. A déloszét belügyi tárca első közleménye szerint a tettesek egy, a különleges rendőri erők külvárosi épülete előtt leparkolt gépkocsit robbantottak fel csütörtök reggel.

A chinvali merényletben - az el nem ismert köztársaság kormányszóvivője szerint - négy rendőr sebesült meg. Kórházi források korábban hat sebesültről adtak hírt, kettejük állapotát rendkívül súlyosnak nevezve. A déloszét hatóságok lezárták a Chinvaliba vezető utakat. A következő órákban azonban további fegyveres támadásokról érkezett jelentés a köztársaság más részeiből.

"Ezt a terrorcselekményt Grúzia titkosszolgálatai tervezték meg és hajtották végre" - jelentette ki Eduard Kokojti, a függetlenségét egyoldalúan kikiáltott köztársaság vezetője, aki szerint a robbantás célja a grúz-déloszét konfliktus további élezése volt. Állítását Tbilisziben tudatos félrevezetésnek minősítette a grúz békefenntartó műveletek főnöke, Mamuka Kurasvili. "Felelősséggel kijelentem, hogy a grúz félnek semmi köze nincs a mai chinvali robbanáshoz" - mondta újságíróknak Kurasvili.