Túlfutott a leszállópályán egy gép Hondurasban

Vágólapra másolva!
Túlfutott a leszállópályán és egy utcán állt meg a TACA közép-amerikai légitársaság egyik utasszállító gépe pénteken a hondurasi fővárosban. Médiajelentések szerint a balesetnek néhány sérült áldozata van, egyes tudósítások szerint ketten meg is haltak.
Vágólapra másolva!

Az Airbus A-320 típusú gép 142 utassal a fedélzetén heves esőben és szélben érkezett Tegucigalpába Los Angelesből. Más forrás szerint a vihar ekkor már elült, de foltokban köd keletkezett. A gép a város egyik utcájára rohant, és letarolt két gépkocsit. Fedélzetén tűz ütött ki. A légitársaság egyik tisztségviselője úgy nyilatkozott, hogy a gép három részre tört.

Egy hírügynökségi jelentés szerint, amely orvosi forrásokra hivatkozott, a halálos áldozatok között van a nicaraguai Harry Brautigam, aki a Közép-Amerikai Gazdasági Integrációs Bank (BCIE) elnöke, de nem tudni, hogy ő és a másik állítólagos halálos áldozat a gépen utazott-e vagy az utcán tartózkodott. Több utasnak légzési nehézségei támadtak a fedélzeti tűz okozta füsttől. A tüzet a tűzoltók gyorsan eloltották.

Televíziós képek tanúsága szerint a pilótafülke beszorult egy hirdetőtábla alá, a két letarolt gépkocsi pedig a gép egyik hajtóműve alá.

A tegucigalpai Toncontin repülőtér elavult, hegyek veszik körül, leszállópályája rövid, emiatt a világ egyik legveszélyesebb légikikötőjének tartják. Bezárását évek óta tervezik.