Összedőlt egy daru Manhattanben

Vágólapra másolva!
Felborult egy építkezési daru New Yorkban, a manhattani Upper East Side negyedben péntek reggel, egy munkás meghalt, kettő súlyosan megsebesült - jelentette a CNN hírtelevízió.
Vágólapra másolva!

Az óriás daru egy 23 emeletes lakóépületbe csapódott, majd az utcára zuhant. A lakóépület legfelső emeletén a leomló daru szétzúzta a saroklakást. A baleset az Első sugárút és a 91. utca találkozásánál történt.

Michael Bloomberg polgármester azonnal úgy nyilatkozott egy helyi rádiónak, hogy a közbiztonság a legfontosabb, a járókelőket nem szabad veszélynek kitenni, ez a baleset "elfogadhatatlan". Bloomberg azonnali vizsgálatot ígért. Elővigyázatosságból a hatóságok a környező hét épületet kiürítették. A mentőmunkások folytatták a kutatást a romok között.

New York belvárosában két és fél hónapja hasonló baleset történt. Március 15-én egy tizenöt emelet magas építési daru borult fel a mostani balesettől mintegy 3 kilométerre délre, az 51. utcának az Első sugárút és a Második sugárút közötti szakaszán. A balesetben hét ember vesztette életét, legalább tízen megsérültek.