Szívrohamot kapott a fogdában Szeva bácsi

Vágólapra másolva!
Ügyvédje szerint szívrohama volt a Szeva bácsi néven elhíresült Mogiljevicsnek, a több országban körözött orosz bűnözőnek. A jogász már többször próbálta egészségügyi problémákra hivatkozva kivinni a fogdából védencét, aki állítólag a legnagyobb orosz maffia feje.
Vágólapra másolva!

Szívrohamot szenvedett el szombaton a fogházban Szemjon Mogiljevics, a Szeva bácsi néven elhíresült nemzetközileg körözött orosz bűnöző - jelentette be ügyvédje szerdán. A jelenleg Szergej Snájder nevet viselő férfit, aki Szemjon Mogiljevicsként a kilencvenes években évekig élt Magyarországon, januárban vették őrizetbe 50 millió rubeles adóhátraléka miatt az Arbat-Presztizs kozmetikai áruházlánc tulajdonosával együtt. Mogiljevics állítja, hogy semmi köze az üzletlánchoz, ügyvédje, Alekszandr Pogoncsenykov pedig többször is megpróbálta elérni, hogy védencét egészségi állapotára való tekintettel szabadlábra helyezzék.

Mogiljevics állítólag a világ legnagyobb, Vörös Maffiaként ismert orosz bűnszövetkezetének a feje, többek között fegyver- és kábítószer-kereskedelemmel, nukleáris anyagok forgalmazásával, prostitúcióval, pénzmosással és védelmi zsarolással foglalkozik. Jelenleg a világ számos országának, köztük az Egyesült Államoknak a rendőrsége és titkosszolgálata keresi nagy értékben elkövetett gazdasági bűncselekmények miatt, de orosz állampolgárként az ottani törvények értelmében nem adható ki.