Felrobbantottak egy autóbuszt Srí Lankán - 21 halott

Vágólapra másolva!
A reggeli csúcsforgalomban felrobbantottak egy utasokat szállító autóbuszt Srí Lanka fővárosában. A hatóságok szerint a merényletet, amelyben legalább huszonegyen vesztették életüket, a tamil lázadók követték el. Pénteken egy másik buszt is felrobbantottak Srí Lankán: ketten meghaltak.
Vágólapra másolva!

Legalább huszonegy halálos áldozata és negyvenegy sebesültje van a robbantásos merényletnek, amelyet péntek reggel követtek el Srí Lankán, Colombo egyik elővárosában. A reggeli csúcsforgalomban távirányítással felrobbantottak egy személyszállító autóbuszt. A pokolgépet az út mentén helyezték el, egy bokorban, Moratuva negyedben,

Egy helyszínen tartózkodó tudósító szerint a buszt össze-vissza lyuggatták a repeszek, padlóján pedig vértócsák és törmelékek voltak. Egy sebesült utas szerint mintegy százan voltak a járművön.

Egy katonai szóvivő a tamil szakadár lázadókat vádolta a terrorakcióval, akik azonban egyelőre nem kommentálták az esetet. A lázadók számos hasonló merényletet követnek el polgári személyek ellen a fővárosban és környékén.

Később egy másik helyszínen, Srí Lanka középső részén, Kandi város környékén újabb buszrobbantás történt: két ember meghalt, húsz pedig megsebesült egy robbanásban.

A hadsereg éppen ezekben a napokban próbálja meg jelentős hadműveletben - légi, szárazföldi és vízi erőkkel - visszafoglalni a lázadóktól az egyik várost a szigetország északi részén. Az 1983 óta tartó polgárháborúban 70 ezer ember halt már meg.