Kigyulladt egy menekültszállás Ausztriában

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt és tizenkilenc megsérült egy klagenfurti menekültszálláson a csütörtök reggel kitört tűzben - közölte az osztrák rendőrség. A haláleset és a sérülések is azért történtek, mert többen kiugrottak az ablakon. A tűzoltók szerint azonban nem volt nagy a veszély, ezért nem volt ok a pánikra.
Vágólapra másolva!

A Klagenfurt déli részén álló, kétemeletes épületben 7 óra körül csaptak fel a lángok, egyelőre tisztázatlan okból. A szállás zömében fekete-afrikai lakói között pánik tört ki, a második emeletről néhányan kiugrottak az ablakokon az aszfaltjárdára.

Az egyik leugrott menedékkérő fejsérülést szenvedett, és a kórházba szállítás után néhány órával meghalt. Hárman csonttöréssel került kórházba. A többi sérült - általában enyhe - füstmérgezés miatt szorult orvosi ellátásra.

A szálláson 37 menedékkérő élt. Azokat, akik baj nélkül átvészelték a tűzesetet, egy másik klagenfurti menekültotthonban helyezték el - mondta a városi tanács illetékese, aki a tűzvész hírére a helyszínre sietett. A lángokat 9 óra körül eloltották, keletkezésének okáról a tűzoltóság egyelőre nem nyilatkozott. Gyújtogatásra utaló nyomot nem találtak, de a rendőrség délután átvizsgálja a helyszínt. A tűzoltók szerint a veszély nem volt nagy, nem indokolta a pánikreakciót, vagyis azt, hogy az emeleten tartózkodók kiugorjanak az ablakokon.