Ötvenöt halott a kínai áradásokban

Vágólapra másolva!
Folytatódnak az özönvízszerű esőzések Kínában. Az áradás miatt egymillió ember kényszerült otthona elhagyására. Az ítéletidő India északkeleti részét is sújtja.
Vágólapra másolva!

Legalább hatvankét ember halt meg vagy tűnt el az özönvízszerű esőzések okozta áradásokban Kína déli és középső részén vasárnapi sajtójelentések szerint. A pekingi polgári ügyek minisztériumának adatai szerint ötvenöt ember meghalt, hétnek nyoma veszett.

Az Új Kína hivatalos hírügynökség jelentése szerint kilenc tartományban - közöttük a földrengés sújtotta Szecsuanban - 1 millió ember kényszerül otthona elhagyására. Kuangtung és Csianghszi tartományban több mint 6600 ház omlott össze. A meteorológiai intézet szerint folytatódnak az esőzések az érintett tartományokban még tíz napon át.

India északkeleti részében is vannak halálos áldozatai az ítéletidőnek, és több mint ötven sérültről tudnak. Arunácsal Prades tartományban legalább tizennégyen meghaltak, a szomszédos Asszámban 120 falut öntött el az ár, több mint 40 ezren menekültek el otthonaikból - közölték szombaton illetékesek.