Hetvenezer embert telepítenek ki Szecsuanból

Vágólapra másolva!
A földrengés pusztította Szecsuant földcsuszamlások és áradások veszélyeztetik. A helyi hatóságok megkezdték hetvenezer ember kitelepítését.
Vágólapra másolva!

Délnyugat-Kínában, a szecsuani földrengés epicentrumának közelében mintegy hetvenezer ember kitelepítését kezdték el, miután a heves esőzések következtében újabb földcsuszamlásoktól és áradásoktól tartanak.

Szecsuan tartomány közigazgatási központjától, Csengtutól északnyugatra vasárnap kezdték el az emberek kitelepítését, a hatóságok ugyanis attól tartanak, hogy a földrengés következtében meggyengült hegyoldalak az esőzések hatására sárfolyamként zúdulnának alá.

A május 12-i természeti katasztrófában legkevesebb 87 ezer ember vesztette életét vagy tűnt el, és mintegy ötmillióan maradtak otthon nélkül. A kínai meteorológiai intézet szerint a térségben a következő három napban záporokra és zivatarokra lehet számítani.

A Kína több tartományát sújtó árvizek az utóbbi tíz nap alatt legkevesebb 65 ember halálát okozták, további 1,3 millió embert biztonságos helyre menekítettek. Az áradások okozta anyagi károk elérik a 10,6 milliárd jüant (245 milliárd forintot), a termés 902 ezer hektáron ment tönkre. Több mint 45 ezer ház összedőlt, 140 ezer épületben károk keletkeztek.