Újabb emberi láb úszott partra Kanadában

Vágólapra másolva!
Immár a hatodik emberi lábat sodorták partra a hullámok cipőstül az utóbbi egy évben Kanadában. Az újabb láb - akár a többi - sportcipőben, zokniban érkezett. Eddig öt jobbos, és egy balos láb ért partot, a szakértők szerint más-más emberektől származnak. A végtagok eredetére egyelőre nincs biztos magyarázat.
Vágólapra másolva!

Újabb sportcipős emberi lábat találtak szerdán a kanadai Brit Columbia partszakaszán, egy helyi lakos talált rá. A héten már ráakadtak itt egy cipős lábra. Egy év leforgása alatt ez már a hatodik emberi láb, ami partra vetődött a környéken.

A korábban megtalált lábakon végzett orvos szakértői vizsgálatok nem utaltak bűntényre, a végtagok erőszakkal való eltávolítására, inkább úgy tűnt, mintha a lábak maguktól, természetesen módon váltak volna le a törzsről.

Ez alátámasztotta Curtis Ebbesmeyer seattle-i óceánkutató elméletét: eszerint egy vízi baleset halottjainak végtagjairól lehet szó. A tudós kifejtette, hogy a vízbeveszett áldozatokról egy idő elteltével rendszerint leválnak a végtagjaik és a fejük. A szakértők szerint a lábak azért lebegtek a vízen és úsztak partra ahelyett, hogy elsüllyedtek volna, mert könnyű sportcipőt viseltek.

A hat eddig előkerült testrészből öt jobb láb volt, egy pedig bal láb. Mindet néhány mérföldön belül találták meg a Vancouvertől nyugatra fekvő partszakaszon, a Georgia-szoros környékén. A hatóságok az előző öt esetben bizonyították, hogy nincs két láb, amely ugyanahhoz a személyhez tartozna, a hatodik emberi maradványt még ebből a szempontból is vizsgálják.

A harmadik láb után Curtis Ebbesmeyer, a Washington Egyetem volt oceanográfusa azt mondta, hogy akár ezer mérföld messzeségből - 1600 kilométerről - is érkezhetett a végtag. A professzor a tárgyak vízben lebegésének és sodródásának szakértője. Szerinte a bal és a jobb lábak másként sodródnak, ezért aztán akadnak olyan partszakaszok, amelyeken csak jobb, másokon meg csak bal láb vetődik partra.

A közvéleményt alaposan felborzoló történteket egy illetékes rendőr eddigi praxisában példátlannak nevezte. A helyszíni nyomozás a szakértők bevonásával teljes gőzzel folyik.