Állaté volt a hatodik Kanadában partra vetett emberi láb

Vágólapra másolva!
Valamilyen elpusztult állat lábát bújtatta sportcipőbe egy ismeretlen, és hagyta a kanadai Brit Kolumbia egyik partszakaszán, ahol eddig öt emberi lábat találtak. A szerdán talált, hatodik emberi lábnak vélt maradványról halottkém derítette ki, hogy állati eredetű. A rendőrség büntetéssel fenyegeti az otromba tréfa kieszelőjét. A lábak valamilyen vízi baleset áldozataié lehetnek.
Vágólapra másolva!

Nem emberé volt a hatodik láb, amelyet a Brit Columbia egyik partszakaszán korábban fellelt öt emberi láb után első pillantásra szintén emberi maradványnak könyveltek el. Az illetékes halottkémi hivatal csütörtökön bejelentette, hogy a sportcipőbe bújtatott emberi lábnak vélt maradvány, amelyet szerdán talált meg a Vancouverhez közeli Georgia-szorosnál egy arra járó, nem embertől származott. Valamilyen állat lábszárcsontját azonosították az edzőcipőben.

A rendőri szóvivő figyelmeztetett, hogy akárki eszelte ki ezt az otromba tréfát, komoly büntetésre számíthat, és elképesztőnek tartotta, hogy valaki ilyen érzéketlen legyen, amikor annyi eltűnt családtagja után kutató família várja remegve, hogy vajon nem az ő hozzátartozójára bukkantak-e.

Az elmúlt egy év alatt összesen öt emberi láb vetődött partra egy néhány mérföldes kanadai partszakaszon belül. Az ötödik hétfőn. A vizsgálatok eddig csupán azt tudták kideríteni, hogy a lábak mind más ember maradványai voltak, és feltehetőleg maguktól váltak le a régóta vízben hányódó testekről. Egy elmélet szerint a könnyű sportcipők miatt nem merültek el a végtagok, és így vetették partra a hullámok.

A megoldatlan rejtély - hogy honnan származtak a lábak, és tulajdonképpen mi is történt - azonban alaposan meglódította az emberek fantáziáját, és feldúlta a közvéleményt. A legvalószínűbbnek egy óceánkutató elmélete látszik, aki úgy vélte, hogy talán egy Georgia-szoros közelében történt vízi baleset áldozatainak végtagjai sodródtak ki. A halottkém szerint folytatják az öt végtag vizsgálatát és a helyszíni nyomozást. Eddig három láb DNS-tesztje készült el, ám ez alapján sem sikerült azonosítani a maradványokat.