Piacon árult macskahúst egy ukrán házaspár

Vágólapra másolva!
Négy hónapos börtönbüntetéssel megússza az ukrán házaspár, aki éveken át macskákat ölt le, és húsukat megette vagy nyúlhúsként eladta. Csak az állatkínzást sikerült ugyanis bizonyítani, nem találtak olyan élelmiszert, amiben a tőlük származó hús lett volna. Pedig több tanúja is volt, hogy a pár a piacon macskahúst árult, és azt kifőzdéknek is eladta.
Vágólapra másolva!

Kóbor- és házimacskák éveken át folytatott tömeges leöléséért, valamint húsuk eladásáért ítélt négyhónapi szabadságvesztésre egy házaspárt a bíróság a közép-ukrajnai Poltavában. A büntetett előéletű, 51 éves Mikola Penykovszkij és felesége a Poltava utcáin összefogdosott macskákat leölte, egy részüket megette, a többit pedig nyúlhúsnak mondva a piacon árusította, illetve húsos derelyét, palacsintát, fánkot árusító kifőzdéknek eladta.

A vizsgálat azután indult 2007 decemberében, hogy több tanú egybehangzó vallomásával lebuktatta a házaspárt. Mivel az eljárás során azonban nem sikerült bebizonyítani, hogy az általuk eladott hús belekerült volna az élelmiszertermékekbe, ezért csak állatokkal szemben tanúsított kegyetlen bánásmód miatt kellett a bíróság előtt felelniük, amiért a maximálisan kiszabható fél év szabadságvesztés helyett négy hónap börtönbüntetést kaptak.