Elfogták a neten késeléssel fenyegetőző japánt

Vágólapra másolva!
A japán rendőrség hétfőn őrizetbe vett egy 19 éves férfit, aki az interneten azzal fenyegetőzött, hogy megkéseli a tokiói Disneyland látogatóit.
Vágólapra másolva!

Az üzenetet mobiltelefonról tették fel a világhálóra június 15-én, egy héttel azután, hogy egy hasonló internetes üzenet után egy férfi halálra szurkált hét embert Tokió belvárosában.

"Halálra fogom késelni a Disneyland látogatóit" - írta a 19 éves férfi a csibai rendőrség szerint. Tokiónak ebben az elővárosában található a Disneyland.

A hatóságok egy nő után is nyomoznak, akit azzal gyanúsítanak, hogy három embert megsebesített vasárnap Oszaka egyik forgalmas vasútállomásán.

A június elejei késelés óta a rendőrség több embert őrizetbe vett, akik a gyanú szerint a világhálón tettek közzé vérfagyasztó közleményeket. Egész Japánt riasztották hasonló bűncselekményektől tartva.

Június 8-án egy férfi hét embert szúrt agyon és tíz másikat megsebesített. A gyanúsított, a 25 éves Kato Tomohiro gyári munkás több fenyegető üzenetet rakott fel az internetre 20 perccel a vérengzés kezdete előtt.