Lezuhant egy helikopter Szlovákiában

Vágólapra másolva!
Lezuhant egy fakitermelést segítő helikopter Szlovákiában Zólyom közelében. A gépen hárman tartózkodtak, közülük ketten azonnal meghaltak, az egyetlen túlélő pedig súlyos sérüléseket szenvedett.
Vágólapra másolva!

Csütörtök reggel zuhant le a helikopter a szlovákiai Borosznónál (Brusno) Zólyom (Zvolen) közelében. Az Új Szó című szlovákiai magyar lap internetes oldalán arról számolt be, hogy reggel 5:39-kor kapták az értesítést a tűzoltók, akik azóta is a helyszínen dolgoznak.

A helikopter fedélzetén három ember tartózkodott. Ketten azonnal meghaltak, a harmadik, egy 37 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett. Mindhárman a helikopter személyzetének tagjai voltak.

A besztercebányai (Banská Bystrica) kerületi rendőrkapitányság néhány órával a beleset után közölte: a poprádi székhelyű TECH-MONT Helicopter Company nevű társaság tulajdonába tartozó helikoptert érte a baleset. A helikopter bérmunkában fakitermelésnél segédkezett, és erdős területen zuhant le. A baleset okát egyelőre nem ismerik.

A gép munkakezdéskor, az első felszállásokor, mintegy hetven-száz méter magasságból visszazuhant a földre. Hogy a géppel valami baj van, a földön dolgozó favágók azonnal észlelték, mert a helikopter személyzete felemelkedés közben kidobta a kötélhágcsót, néhány másodperc múlva azonban a gép visszazuhant a fák közé, de nem gyulladt ki.Szlovákia erdőségeiben az egyéb módon megközelíthetetlen terepen más évek óta helikopterek segítik a fakitermelést.