Gyerekek maradványai után kutatnak egy jerseyi otthonban

Vágólapra másolva!
Megerőszakoltak, majd megöltek gyerekeket egy jerseyi gyerekotthonban a brit rendőrség szerint. A nyomozati anyagot megszellőztető napilap szerint évtizedeken át folyhattak a kegyetlenkedések az intézményben. A rendőrök eddig csaknem száz elszenesedett maradványt találtak.
Vágólapra másolva!

Tavaly óta folyik a rendőrségi nyomozás a francia partok előtt fekvő, Nagy-Britannia területeként nyilvántartott Jersey szigetének egykori gyermekotthonában történt bűncselekmények miatt. A News of the World angol bulvárlap számolt be vasárnap egy rendőrségi jelentésről, amely szerint vélhetően évtizedeken át zajlottak súlyos visszaélések, bántalmazások az otthonban. Egyre több - eddig összesen 97 - egykori gondozott számolt be az intézményben elszenvedett súlyos testi-lelki tortúrákról, nemi erőszakról.

A lap szerint a rendőrségi jelentésben az áll, hogy az otthonban megerőszakolt gyerekeket több esetben meg is ölték, és holttestüket az intézet kazánjában elégették. Folyamatosan ássák fel a hatalmas, komor épületegyüttes pincéit, eddig összesen 65 fogat - zömmel tejfogat - és hozzávetőleg száz, megszenesedett csontmaradványt találtak.

Mivel az otthonban megfordult gyerekek adatait megsemmisítették, gyakorlatilag lehetetlen az áldozatok azonosítása. Az intézet egykori igazgatója, Colin Tilbrook már húsz éve meghalt. Nevelt lánya, a most 38 éves Tina Blee nemrég felfedte, hogy mostohaapja őt is rendszeresen megerőszakolta, és ő is azt állítja, hogy az intézetben gyermekgyilkosságok történtek. Szakértők szerint a Jerseyn feltárt horror a legsötétebb gyermekgyilkossági ügynek bizonyulhat a brit kriminalisztika újkori történetében.