Ellopták a brit tory vezér biciklijét

Vágólapra másolva!
Csak vásárolni ált meg az alsóházból hazafelé kerekező David Cameron, de valaki ennyi idő alatt is ellopta a biciklijét. Az ellenzéki konzervazívok vezére közismert környezetvédő, ezért a legnagyobb brit bulvárlap megajándékozta egy új kerékpárral.
Vágólapra másolva!

Ellopták egy londoni üzlet elől David Cameron brit konzervatív miniszterelnök-jelölt biciklijét, de már kapott újat. Cameron, az ellenzéki Konzervatív Párt vezetője az alsóházból kerekezett hazafelé, és útközben betért a bolhapiacáról világhírű nyugat-londoni Portobello Road egyik áruházába salátáért. Mire kijött, ezer font (290 ezer forint) értékű, ezüst-fekete túrabiciklijének nyoma veszett.

A hangsúlyosan zöld politikájáról közismert tory vezér a járdaszélen sorakozó terelőoszlopok egyikéhez láncolta járművét, de a jelek szerint nem elég gondosan, mert a biciklit pillanatok alatt elemelték. A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap pénteki beszámolója szerint a konzervatív politikus Dave Cameron néven tett bejelentést a lopásról a Scotland Yard ilyen célokra fenntartott honlapján.

A lap a maga részéről felajánlott 200 fontot annak, aki visszajuttatja a kerékpárt jogos tulajdonosának, de - hogy a tory vezető továbbra is zöld módon tudjon közlekedni - addig is meglepte Cameront egy vadonatúj túrabiciklivel, amelyet már ki is szállítottak a politikus lakására. Cameron megköszönte az ajándékot, közölte azonban, hogy azt jótékonysági célokra fogja felajánlani.