A déloszét elnök válaszcsapással fenyegeti Grúziát

2008.08.01. 20:38

Kemény válaszcsapással fenyegette meg Grúziát péntek este Eduard Kokojti déloszét elnök, miután grúz területről katonai támadás érte szakadár köztársaságát. Grúzia felől egyszerre több térségben is orvlövésztámadás érte péntek este a déloszét belügyi alakulatok állásait.

"A válaszunk Tbiliszi agresszív cselekményeire nagyon kemény lesz és nagyon érzékeny Grúzia számára - mondta Kokojti az Interfax orosz hírügynökségnek. - Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy csapást mérjünk grúz városokra" - jelentette ki, hozzátéve, hogy ehhez megvannak az eszközeik.

Egy órával a kezdeti mesterlövész fegyverekből nyitott összehangolt tűz után, a déloszét elnök már arról számolt be a kormány hivatalos weboldalán, hogy a grúz hadsereg egy aknavetős szakasza célzott tűz alá vette a "főváros", Chinvali déli és északi részét.

"A helyzet nagyon kiéleződött" - mondta el Mihail Mindzajev belügyminiszter az orosz állami hírügynökségnek. Hozzátette, hogy a déloszét határ mentén jelentős grúz fegyveres erőket vontak össze, ezért Chinvaliban a köztársaság elleni területfoglaló támadásra számítanak, és teljes harckészültségbe helyezték belügyi erőiket.

KAPCSOLÓDÓ CIKK