Erőszakos gyerekbanda bukott le Linzben

Vágólapra másolva!
Összesen 41 gyerek követett el több mint 700 bűncselekményt Linzben. A zömében jómódú családokban nevelkedő 12-17 éves gyerekek loptak, raboltak, rongáltak, melegeket vertek. Kihallgatásukkor többek között unalommal és kalandvággyal indokolták tetteiket - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Hétszáz bűncselekményt - betörést, lopást, garázdaságot, sőt fegyveres rablást - követtek el 12 és 17 év közötti gyerekek Linzben, akik ezen kívül rendszeresen bántalmaztak homoszexuálisokat is - írja a Népszabadság. Összesen 41 gyereket gyanúsítanak a bűncselekményekkel, közülük tízen előzetes letartóztatásban vannak. Kihallgatóik szerint a gyerekeknek fogalmuk sem volttetteik súlyosságáról.

Tetteiket a könnyű pénzszerzés lehetőségével, unalommal, kalandvággyal indokolták. Csoportképüket az interneten is közzétették, úgy hívták magukat: gumimackóbanda. Szerszámaikat és fegyvereiket egy park bokrai alatt kialakított raktárban tárolták.

Ausztriában ismét fellángolt a vita a 14 év alattiak büntethetőségéről, de sokakat foglalkoztat az is, az érintett jobb módú családokban hogyan nem vették észre, mivel foglalkoznak a gyerekek - írja a Népszabadság.