Szexelnek a fák a Greenpeace klipjében

Vágólapra másolva!
Gyakorlatilag szeretkeznek a fák a Greenpeace környezetvédelmi szervezet legújabb reklámfilmjében. A világ minden részén tevékenykedő környezetvédelmi szervezet erdővédő klipjét kifejezetten az európaiak számára készítette.
Vágólapra másolva!

Összeérnek, izgatják egymást, sóhajtoznak és nyögdécselnek a fák azon a reklámklipen, amelyet a Greenpeace környezetvédelmi szervezet azért készített, hogy felhívja a figyelmet az erdők megóvásának fontosságára. Az Első szerelem című csaknem erotikus film - amelyben csak fák láthatók - célja felhívni az Európai Unió figyelmét arra, mennyire fontos a világ erdőségeinek megmentése - olvasható a szervezet honlapján.

"Az EU őszre halasztotta az életfontosságú szavazást arról, hogy az erdőket meg kell óvni az illegális erdőirtástól. Szeretnénk elérni, hogy az unió biztosai ne feledkezzenek meg erről nyári vakációjuk idején" - magyarázza merész klipjét a nem kormányzati szervezet.

A klip elején még csak az hallatszik, miként súrlódnak az ágak a fatörzsekhez, mintha csókolóznának, de aztán, amikor már a nyögés is felerősödik, semmi kétség nem marad azt illetően, mi mozgatja az ágakat. A lélegzés ritmusa felgyorsul, a zene lihegővé válik, a levelek és ágak erotikus táncba kezdenek. Egy ág hörgés közepette tűnik el egy odúban, a nyögés kiáltássá erősödik. Ezt követően jelenik meg a klip felirata: Egyesüljünk az erdőért! Majd több nyelven: Töltsd le a szerelmedet!

A Greenpeace kísérő közleményében arra szólítja fel híveit, hogy "készítsenek fotókat és/vagy videókat magukról és barátaikról, amint elviszik a szerelmet az erdőbe". A környezetvédő szervezet petícióban is felszólította az EU-t olyan intézkedések elfogadására, amelyek értelmében csak törvényes eredetű, és jól kezelt erdőkből származó fát lehessen behozni az EU területére.

"Mint a legjelentősebb faimportőr, Európa különleges felelősséget visel az erdők kiirtása, valamint az illegális fakitermelés elleni küzdelemben" - állítja a Greenpeace, utalva az előbb említett tevékenységeknek az éghajlatra, a fajok sokféleségére és az erdőkre gyakorolt káros hatására.