Gyilkossal ivott a bolgár rendőrkapitány

Vágólapra másolva!
Burgasz bulgáriai üdülőváros egyik bisztrójában egy ittas férfi lelőtt egy másik embert. A gyilkosságnak szemtanúja volt a tettes egy szintén ittas barátja, aki mellesleg egy közeli városka rendőrkapitánya.
Vágólapra másolva!

A bulgáriai üdülőhely, Burgasz rendőrei különös gyilkosság ügyében nyomoznak. A Bohemi, vagyis "Bohémek" bisztróban augusztus ötödikén lelőtték a 23 éves Todor Sztoevet. A tettes Evgeni Ganev volt. Bonyolította azonban az esetet, hogy Ganev a bisztróban együtt ivott közeli barátjával, Kraszimir Dimovval, aki tanúja volt a gyilkosságnak, és Primorszko rendőrkapitánya, vagyis egy Burgasztól nem sokkal délebbre fekvő, szintén tengerparti település rendjéért felel.

Dimov, aki ittas volt a gyilkosság idején, várhatóan fegyelmit kap és leszerelik, miután rendkívüli vizsgálat indult az ügyében. A kapitány azóta nem jelent meg a munkahelyén, betegségre hivatkozva.

A bolgár belügyminiszter, Mihail Mikov máris bejelentette, hogy eltávolítja a testületből a primorszkói rendőrparancsnokot. Dimov ugyanis a - miniszter szerint - megengedhetetlenül viselkedett. A primorszkói parancsnok egyébként nemcsak tanúja volt az esetnek, hanem az express.bg értesülései szerint meg sem próbálta megakadályozni Ganevet, aki egyetlen lövéssel terítette le Sztoevet.