Csaknem 50 ember meghalt, amikor öngyilkos robbantók kettős merényletet követtek el egy Iszlámábád közelében fekvő nagy fegyvergyárnál.

Legalább 46 ember meghalt, és 70-en megsebesültek, amikor kettős bombamerényletet követtek el egy pakisztáni fegyvergyárnál az Iszlámábád közelében fekvő Vahban. A merényletet a tálibok vállalták magukra.

A robbanás akkor történt, amikor a gyár dolgozói hazaindultak a műszak után. A jelentések szerint a környéken nagyon sok halott és sérült ember teste hever szanaszét. A rendőrség az áldozatok számának további emelkedésére számít. A halottak között nincsenek katonák.

A település általában rendkívül szigorú rendőri felügyelet alatt van az itt lévő nagy ipari központ miatt, ahol hagyományos fegyvereket és lőszereket gyártanak, ám a merénylőknek sikerült kijátszaniuk a hatóságok éberségét.

Az első robbanás a gyár egyik kapujánál történt, ahol éppen a műszakváltás idején hazatérő munkások távoztak. A másik detonáció pár perccel követte az elsőt, egy másik kapunál.

A BBC i iszlámábádi tudósítója szerint a robbanás összefüggésbe hozható a Pakisztán törzsi területein folyó hadmozdulatokkal.

Pakisztánban legutóbb kedden volt robbantásos merénylet, akkor egy kórházat robbantottak fel az északon fekvő Dera Iszmail Khan nevű településen. Abban a merényletben 32 ember vesztette életét.