Obama bakija után támad McCain

Vágólapra másolva!
Bemutatom az Egyesült Államok következő elnökét - így bakizott Barack Obama, a Demokrata Párt elnökjelöltje, miközben bemutatta a nyilvánosságnak alelnökjelöltjét, Joe Bident. Republikánus ellenlábasa, John McCain csapata azonnal két kampányfilmmel próbálja lejáratni Obamát. Segítségükre van, hogy Biden korábban kritizálta Obamát.
Vágólapra másolva!

Barack Obama, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje amerikai kommentárok szerint talán freudi elszólást követett el a hét végén amikor először közönség elé lépett alelnökjelöltjével, Joe Biden szenátorral. Ekkor azt mondta, bemutatja a következő elnököt.

A republikánus ellenlábas, John McCain azonnal lecsapott az elszólásra. Obama szombaton közölte döntését arról, hogy Bident választja alelnökjelöltjévé a novemberi választásra. Társával közösen még aznap szónoklatot tartott egy választási nagygyűlésen az Illinois állambeli Springfieldben.

"Bemutatom az Egyesült Államok következő elnökét" - mondta Obama, majd azonnal korrigált, "következő alelnökét". A Republikánus Párt valószínű elnökjelöltje az Obama-Biden párossal szemben két nap alatt két ellenreklámot is bedobott a médiába, Obama tapasztalatlanságára helyezve a hangsúlyt.

A McCain-stáb külön választási üzenetet épített Obama elszólására. "Úgy tűnt, Barack Obama átadja az első helyet új mentorának, amikor Joe Bident a következő elnökként mutatta be (...) valójában semmi nem változott azóta, hogy Biden első ízben úgy értékelte, Obama nem készült fel a vezetésre. Akkor sem volt felkészülve, most sincs felkészülve" - hangzott McCain kampányüzenetében.

McCain másik üzenetében hangsúlyozta: Bidennél keményebben senki sem bírálta Obamát tapasztalatlansága miatt, kifogásolta gyenge külpolitikai ítélőképességét, és erőteljesen sürgette, hogy az amerikaiak értsék meg: az illinois-i szenátor nem készült fel az elnökségre.