Nyeszlett rabok miatt aggódnak brit jogvédők

Vágólapra másolva!
Nem biztonságosak a Nagy-Britanniába tervezett szuperbörtönök, mivel a leginkább sebezhető rabokat összeengedik a legkeményebb bűnőzökkel - állítja egy börtönöket figyelő szervezet, amely szerint több pénzt kellett volna fordítani a rabok megfigyelésére. Figyelembe fogják venni a fegyencek eltérő adottságait - ígéri az igazságügyi minisztérium.
Vágólapra másolva!

Veszélyesek lehetnek a brit kormány által tervezett óriásbörtönök - állítja egy börtönöket figyelő szervezet. A Független Ellenőrző Bizottság nevű civil szervezet a BBC szerint azt állítja, a kormány nem tud magyarázatot adni arra, hogy miért spórol a pénzzel, amelyet a börtönök építésére szán.

A kormány 2014-ig három helyszínen, Londonban, West Midlandsben és a North Westben akar felhúzni, egyenként 2500 fegyencet befogadó óriásbörtönöket. A komplexumokra azért van szükség, hogy csökkenteni tudják a jelenleg túlzsúfolt brit börtönökre nehezedő nyomást.

A civil szervezet azt kifogásolja, hogy az olyan szolgáltatásokat, mint az oktatás vagy az egészségügyi ellátás, központilag nyújtanák a raboknak az új börtönökben. A civil szervezet ezt azért nehezményezi, mert ezáltal a legsebezhetőbb rabok ki lennének szolgáltatva a többi fogolynak, miközben őket inkább oltalmazni kéne.

Az igazságügy miniszter szóvivője erre reagálva azt mondta: a börtönök nem hatalmas gyárépületek lesznek. Azokban ki fognak alakítani olyan kisebb részlegeket, amelyek alkalmazkodni fognak a foglyok szükségleteihez és viselkedéséhez.