Lesből öltek a tálibok Afganisztánban

Vágólapra másolva!
Lesből támadtak rá egy járőröző rendőrre tálib fegyveresek Afganisztánban. A kialakuló tűzharcban legalább hét rendőrt megöltek. A tálibok gyakran támadnak meg sebezhető rendőri egységeket.
Vágólapra másolva!

Tálib lázadók lesből rátámadtak egy afgán rendőrjárőrre az ország középső részén, és a járőr tagjai közül legalább hetet megöltek. A rendőröket Ghazni tartományban támadták meg a tálibok. A hét holttestet megtaláltak a hatóságok, egy nyolcadik rendőr eltűnt. A tálibok a leggyakrabban a könnyű fegyverzettel felszerelt és emiatt sebezhető afgán rendőröket támadják meg. Tavaly 900 rendőrt öltek meg.

Ugyanaznap egy öngyilkos merénylő megölt két afgán ENSZ-alkalmazottat Szpin Boldak város határában. A koalíciós erők katonái pedig végeztek több lázadóval Kelet-Afganisztánban - közölték vasárnap tisztségviselők. Az öngyilkos merénylő az általa vezetett gépkocsit robbantotta fel egy ENSZ-jármű mellett az ország déli részén található Szpin Boldak határában, a Kandahárba vezető úton - közölte a rendőrség. A robbanásban meghalt két afgán orvos, megsebesült még két ENSZ-alkalmazott, egy afgán rendőr és további 12 ember, aki a közelben tartózkodott.