Vegyi úton kasztrálnák a lengyel pedofilokat

Vágólapra másolva!
Törvényt készít elő a lengyel kormány, amely engedélyezné a pedofilok vegyszeres kasztrálását. Donald Tusk kormányfő Európa legszigorúbb pedofilellenes jogszabályát ígérte Lengyelországban, amelynek közvéleményét megrázta egy közelmúltbeli pedofil-ügy. Egy 45 éves férfi hat éven át folyamatosan megerőszakolta a saját lányát, aki két gyereket is világra hozott.
Vágólapra másolva!

A lengyel kormány törvényt készít elő, amely engedélyezné pedofilok kötelező gyógyszeres kezelését - jelentette be kedden a kormány sajtószolgálata. A minisztertanács ülésén az egészségügyi és az igazságügyi miniszter közölte, hogy a pedofilok kötelező vegyi kasztrálásáról szóló törvény előkészületei a végső szakaszban vannak - áll a közleményében.

A kérdést a múlt héten Donald Tusk kormányfő vetette fel, miután elfogtak egy 45 éves férfit, akit azzal vádolnak, hogy hat éven át fogva tartotta és megerőszakolta most 21 éves lányát. Az ügy nagy felháborodást keltett Lengyelországban.

Tusk nyilvánosan is javasolta a gyermekek megrontása miatt elítéltek kötelező gyógyszeres kezelését. "Az összes Európában érvényes rendelkezést össze kívánom gyűjteni, hogy a lehető legszigorúbb törvényt vezessék be Lengyelországban a gyermekeket megerőszakoló bűnözőkkel szemben" - fogalmazott a miniszterelnök.

A lengyel rendőrség szeptember 8-án jelentette be, hogy elfogtak egy férfit lánya és felesége vallomása alapján. A fiatal nő, aki anyjával együtt jelent meg a kelet-lengyelországi Siemitycze rendőrségén, elmondta, hogy az apja 14 éves korától rendszeresen megerőszakolta. 2005-ben és 2007-ben gyermeke született, a csecsemőket a kórházban hagyták örökbefogadásra. A nő közölte: az apja - aki elkísérte őt a kórházba a szülésekre - kényszerítette arra, hogy mondjon le a gyerekekről.

A férfi ellen nemi erőszak és személyi szabadság korlátozása miatt emeltek vádat, s akár 15 év börtönbüntetéssel is sújtható.