Magyar bankkártya-hamisítót füleltek le Hollandiában

2008.09.19. 13:43

Egy magyar és tizenegy román bankkártya-hamisítóból álló banda pere kezdődök a jövő héten Amszterdamban. A hamisítóknál 36 millió forintnak megfelelő összeget találtak a rendőrök.

Kelet-európai bankkártya-hamisítók, köztük egy magyar állampolgár ellen kezdődik bírósági eljárás hétfőn Amszterdamban - értesült az MTI a helyi ügyészségtől. Összesen tizenkét ember: tizenegy román állampolgár és egy budapesti lakos ellen emeltek vádat. 
   
A 19 és 40 év közötti vádlottakat tavaly ősszel és télen vették őrizetbe a holland fővárosban, bankautomatákat figyelő videokamerák felvételei, valamint eladók és banki alkalmazottak tanúvallomásai alapján.
   
Hamis bankkártyák használatáért, illetve bankjegykiadó automatákból való lopásért kell felelniük. Nagyáruházakban is jelentős összegért vásároltak a kártyákkal, valamint hamis útlevelekkel bankokban vettek fel pénzt. Őrizetbe vételükkor  közel 150 ezer euró - körülbelül 36 millió forint - készpénzt találtak a rendőrök a tartózkodási helyükön.
   
Egyiküknek sem volt állandó tartózkodási helye, lakcíme Hollandiában, lakhelyüket többször megváltoztatták. 
   
Holland sajtóértesülések szerint egy nagyobb banda tagjairól van szó: a csoport számos módszert dolgozott ki és alkalmazott a bankkártyákkal, illetve pénzkiadó automatákkal való visszaélésre. A bírósági meghallgatás október 20-ig tart.

KAPCSOLÓDÓ CIKK