Turistákat raboltak el Dél-Egyiptomban

Vágólapra másolva!
Öt olasz, öt német és egy román turista került emberrablók fogságába a dél-egyiptomi Asszuánban - közölte a német külügyminisztérium. Az olasz külügy korábban azt közölte, izraeliek és és nyolc egyiptomi is van a túszok között. A túszejtők álítólag tekintélyes vátsgádíjat követelnek.
Vágólapra másolva!

Tizenöt turistát raboltak el hétfőn a dél-egyiptomi Asszuánban - közölték a helyi biztonsági szervek. Az emberrablás körülményei és elkövetői egyelőre nem ismertek. Az olasz külügyminisztérium szerint a csoportban öt olasz és két izraeli állampolgár volt. Névtelenül nyilatkozó egyiptomi illetékesek szerint elképzelhető, hogy a foglyokat Szudánba vitték, ezt azonban az egyiptomi külügyminisztérium nem erősítette meg.

A német külügyminisztérium hétfőn azt közölte, hogy az elraboltak között öt német turista is volt. A tárca információi szerint a túszejtők öt német és öt olasz, továbbá egy román turistát, valamint nyolc egyiptomit raboltak el. A külügyminisztérium válságstábja folyamatosan ülésezik, állandó kapcsolatban áll a kairói német nagykövetséggel, valamint az egyiptomi illetékes hatóságokkal - közölte a szóvivő.

Berlini értesülések szerint az emberrablók tekintélyes váltságdíjat követelnek, ennek nagysága azonban egyelőre nem ismert. A német kormány a korábbi hasonló, németeket sújtó emberrablások során minden ilyen jellegű követelést, illetve zsarolási kísérletet - hivatalosan - elutasított. A német hatóságok mindent elkövetnek a túszok kiszabadítása érdekében - közölte a szóvivő.