Cipi Livni alakíthat új kormányt Izraelben

Vágólapra másolva!
Az izraeli államfő felkérte Cipi Livni külügyminisztert, a Kadima párt új elnökét, hogy alakítson kormányt. A múlt héten a korrupciós vádak miatt távozó Ehud Olmert utódjául választott politikusnak 42 napja lesz erre. Ha nem jár sikerrel, előrehozott választások lehetnek.
Vágólapra másolva!

Kormányalakításra kérte fel az izraeli államfő Cipi Livni külügyminisztert. A politikus a korrupciós vádak miatt távozott Ehud Olmertet váltja a poszton, miután a múlt héten megnyerte a pártjukban, a Kadimában tartott elnökválasztást.

Livninek 42 napja van, hogy összehozzon egy működőképes kormányt, az izraeli parlament, a kneszet számos kisebb pártjából. Ha ez sikerül, akkor 2010-ig, a következő választásig igazgathatja az országot.

A kormányalakítás sikere azonban kétséges, több párt is előrehozott választást szorgalmaz, arra hivatkozva, hogy Livni nem lesz képes összehozni a kormány számára többséget biztosító koalíciót. A politikus maga is közölte, hogy ha nem jár sikerrel, akkor ezt a megoldást választja - írja a BBC News.