Környezettudatos szexet ajánl a Greenpeace

Vágólapra másolva!
Az elfenekelésre vágyóknak fapálcát, a szexuális segédeszközök kedvelőinek bőrből készült játékokat, a pároknak vízspóroló közös zuhanyzást ajánl a Greenpeace mexikói tagozta. A civil szervezet tíz pontba szedte össze, hogyan élhetjük szexuális életünket környezettudatosan.
Vágólapra másolva!

A szexszel próbálja vonzóbbá tenni a természetvédelem eszméjét a Greenpeace mexikói tagozata. A civil szervezet arról állított össze egy tízes listát a honlapján, hogyan élhetjük szexuális életünket környezetbarát módon - írja a zöld témákkal foglalkozó Eco Wordly. Az ökoszex-kampány sikerét mutatja, hogy augusztusban még csak 9 ezer, szeptemberben azonban már több mint 95 ezer látogató kereste fel a civil szervezet honlapját.

Az ötletek között olyanok szerepelnek, hogy a párok zuhanyozzanak közösen. Ezzel ugyanis nem csupán az erotikának hódolnak, hanem vizet is spórolnak - írja a Greenpeace, amely arra emlékezetet, hogy világszerte 500 millió ember nem jut naponta tiszta vízhez. "Kapcsold le a világítást, és szex közben használj környezetbarát megoldást, mint amilyen a gyertya" - javasolják.

Húsfélék helyett az osztrigához hasonló tengeri ételeket javasolják, mert azok vágyfokozó hatásúak. A Greenpeace ötletekkel rukkolt elő az extrém szex kedvelőinek is: a műanyag segédeszközök helyett a bőrből készülteket preferálják, az elfeneklés híveinek fából készült pálcákat ajánlanak.


A Greenpecae kampányfilmje

Mózes Szabina, a Greenpeace Magyarország szóvivője az [origo]-nak azt mondta: a mexikói iroda valószínűleg továbbfejlesztette a "Forest Love" ("Erdőszerelem") nevet viselő nemzetközi kampányt, amelyben a környezetvédők az erdők megóvásának fontosságára hívják fel a figyelmet. A kampány része az "Első szerelem" című, csaknem erotikus film, amelyben fák nyögdécselnek, sóhajtoznak és simogatják egymást. Mózes szerint a kampány - amely azt szeretné elérni, hogy felhagyjanak a fák kivágásával - polgárpukkasztás is egyben, hiszen a természetben való szeretkezésre is buzdítja az embereket.