Bush személyesen mondott köszönetet Göncz Kingának

Vágólapra másolva!
Az amerikai elnök és az iraki államfő személyesen köszönte meg Göncz Kinga külügyminiszternek az iraki támogatást az ENSZ-főtitkár által adott fogadáson kedd este. Göncz amerikai látogatása során kitüntetést ad át Condoleezza Rice amerikai külügyminiszternek, és találkozik Barack Obama demokrata párti és John McCain republikánus elnökjelölt külpolitikai tanácsadóival.
Vágólapra másolva!

George Bush amerikai elnök és Dzsalal Talabani iraki államfő személyesen köszönte meg Göncz Kinga magyar külügyminiszternek kedd este a támogatást, amelyet Magyarország Irakban és Iraknak nyújtott az elmúlt időszakban. Az ENSZ-közgyűlés 63. ülésszakát aznap nyitotta meg a világszervezet New York-i székhelyén Ban Ki Mun főtitkár.

Bush és Talabani azon a fogadáson mondott köszönetet, amelyet az ENSZ-főtitkár adott a delegációvezetők tiszteletére -közölte Szelestey Lajos külügyi szóvivő. Bush és Talabani szerint is konszolidálódik a helyzet a közép-keleti országban, és a kormányerők egyre inkább uralják azt. Azt mondták, így megértik, ha újabb államok döntenek úgy, hogy kivonják egységeiket.

Göncz Kinga a héten New Yorkban részt vesz és felszólal az átfogó atomcsend-szerződésről szóló tanácskozáson, jelen lesz a Grúziáról tartandó miniszteri ülésen, bekapcsolódik a Szegénység és éhezés című kerekasztal munkájába, és találkozik a New York-i magyarság képviselőivel. Beszédét szombaton mondja el a Közgyűlésben.

Amerikai programjában szerepel egy chicagói látogatás a hét végén, majd jövő héten Washingtonban fog tárgyalni Condoleezza Rice amerikai külügyminiszterrel, akinek átadja a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetést, továbbá megbeszéléseket tart Barack Obama demokrata párti és John McCain republikánus elnökjelölt külpolitikai tanácsadóival.