27 ember ellen emeltek vádat a kínai tejpor miatt

Vágólapra másolva!
Huszonhét személy ellen emeltek vádat Kínában azért, mert érintettek a melaminnal szennyezett tejpor miatt kirobbant botrányban. Mindnyájan a Sanlu Group tejipari társaság elleni vizsgálatban buktak le, a vállalat szeptember 11-én beismerte, hogy tejpora mérgező anyagot tartalmazott.
Vágólapra másolva!

Huszonhét ember ellen emeltek vádat Kínában azért, mert érintettek a melaminnal szennyezett tejpor miatt kirobbant botrányban - közölték kedden a hatóságok.

A huszonhét ember ahhoz a 37 főből álló csoporthoz tartozik, melynek tagjait a Hopej (Hebei) tartományban bejegyzett Sanlu Group tejipari társaság elleni vizsgálatban kihallgatták. A vállalat szeptember 11-én beismerte, hogy tejpora mérgező anyagot tartalmazott.

Az Új Kína hírügynökség hétfőn arról is beszámolt, hogy 22 embert őrizetbe vettek. Mindannyian érintettek a melamin gyártásával, eladásával és a tejhez adagolásával kapcsolatos botrányban.

A melamin műanyagok és ragasztók gyártásánál használatos vegyszer. A tejporhoz azért adagolták, hogy látszólagosan megemelje a tej fehérjeszintjét és elrejtse, hogy a tejet felvizezték.

Eddig négy újszülött halt bele a melamin miatt kialakult vesebántalmakba és több mint ötvenezer gyermek betegedett meg a szennyezett tejportól. Úgy tűnik, hogy a tejbegyűjtő központok állnak az ügyletek középpontjában, ezért országszerte alapos vizsgálatoknak vetik alá ezeket a helyeket.