Három amerikai katona meghalt egy afganisztáni robbantásban

Vágólapra másolva!
Három, feltehetően amerikai katona halt meg egy hétfői robbantásban Afganisztán déli részén. Halálukat egy út mentén elhelyezett robbanószerkezet okozta.
Vágólapra másolva!

Három, feltehetően amerikai katona halt meg egy robbantásban Afganisztán déli részén - közölte az amerikai hadsereg kedden. A hétfői pokolgépes merénylet az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíciós erők három katonájával végzett.

Az út mentén elhelyezett robbanószerkezet a katonák járműve mellett lépett működésbe. A közlemény nem tért ki az áldozatok állampolgárságára, de a koalícióban szolgálatot teljesítő katonák többsége amerikai.

Idén több mint 220 külföldi katona vesztette életét a tálib felkelők ellen folytatott afganisztáni harcokban, többségük halálát út menti robbanószerkezetek okozták.

Jelentősen fokozódott az erőszak Afganisztánban az utóbbi két évben, annak ellenére, hogy összesen mintegy 70 ezer katona állomásozik az országban a NATO irányítása alatt álló nemzetközi biztonsági erők (ISAF), illetve az amerikai vezetésű Tartós Szabadság (Enduring Freedom) elnevezésű terrorizmus-ellenes hadművelet kötelékében.