Két pokolgépes merénylet Indiában

2008.09.30. 1:47

Két merénylet is történt Indiában, mindkettő támadást pokolgéppel követték el ismeretlenek hétfőn. Legkevesebb öten meghaltak, és sokan megsebesültek.

Két pokolgépes merénylet történt hétfőn India nyugati részén, a támadásoknak legalább öt halottja és több tucat sebesültje van. A rendőrség szerint az egyik pokolgépes támadás a Mahárástra állam Málegáon városában történt, ahol a múltban gyakoriak voltak az összecsapások a hindu és a muzulmán lakosok között. A robbantásban négy ember meghalt és két tucatnyian megsebesültek. Kórházi források szerint a halálos áldozatok között van egy tízéves gyerek is.

A robbantás után a hetven százalékban muzulmánok lakta városban közel húszezren tiltakoztak, azt sérelmezve, hogy a hatóságok nem védik meg őket a támadóktól. A tüntetők összecsaptak a helyszínre vezényelt rendőrökkel, akik közül többen megsebesültek.

A másik merénylet a nyugat-indiai Gudzsarát államban fekvő Modasza város egyik piacán történt. A támadók motorbiciklin helyezték el a pokolgépet, amely időzítve volt. A detonációban egy ember meghalt és többen megsebesültek. Indiában az elmúlt években több száz ember halt meg pokolgépes merényletekben, a hatóságok szerint a támadások többségét muzulmán szélsőségesek követték el.

KAPCSOLÓDÓ CIKK