Négy zsúfolt piacon robbant bomba Indiában

Vágólapra másolva!
Négy zsúfolt piacon hajtottak végre ismeretlenek robbantásos merényleteket szerda este Indiában. Ketten meghaltak, és legalább százan megsebesültek.
Vágólapra másolva!

Két ember életét vesztette és legalább százan megsebesültek India északkeleti részén szerda este zsúfolt piacokon elkövetett robbantássorozatban. Tripura szövetségi állam fővárosában, Agartalában másfél óra leforgása alatt négy pokolgép robbant fel négy különböző piacon. A piacokon tömegek tolongtak a muzulmán böjti hónap végét jelző íd al-fitr böjttörő ünnep, és egy csütörtökre eső hindu ünnep alkalmából. Húsz sebesült állapota válságos a rendőrség szerint.

Az indiai-bangladesi határ mentén fekvő Tripurában két szakadár lázadócsoport is tevékenykedik, a Tripurai Nemzeti Felszabadítási Front és az All Tripura Tiger Force, amelyek korábban a rendfenntartókkal is összetűztek. A rendőrség szerint korai lenne kijelenteni, hogy a két csoportnak köze van a szerda esti robbantássorozathoz, és vizsgálják, hogy az elkövetők nem a szomszédos Bangladesből szivárogtak-e át. Indiában a közelmúltban több robbantásos merénylet is történt, legutóbb hétfő éjjel.