Üldözés közben lelőttek egy tinit a szlovák rendőrök

2008.10.01. 20:31

Lelőttek egy 16 éves fiút autós üldözés közben a rendőrök Szlovákiában. Az autó, amelyben a fiú utas volt, nem állt meg többszöri rendőri felszólításra sem, ezért vették tűz alá.

Üldözés közben lelőtték a rendőrök egy szabálytalanul közlekedő gépkocsi 16 éves utasát szerdán, a szlovákiai Szenc mellett fekvő Magyarbélen. A szabálytalanul, rendszám nélkül közlekedő gépkocsi vezetője a rendőrök többszöri felszólítására sem volt hajlandó megállni, majd menekülni kezdett, és a rendőrök figyelmeztető lövéseire sem állt meg.

Ezt követően a rendőrség célzott lövésekkel tűz alá vette a gépkocsi hátsó részét és a kerekeit, eközben érte halálos lövés egy 16 éves fiút, aki az autó utasa volt. A gépkocsi 25 éves, büntetett előéletű sofőrje egy alkalmas pillanatban megállt, kiugrott a járművéből, és elmenekült - közölte szerdán este a pozsonyi kerületi rendőr-főkapitányság szóvivője. Azóta országos körözést adtak ki ellene.A rendőrség szerint a kocsi egérutat nyert sofőrje, a 25 éves Ján Sípos ellen vagyon elleni bűncselekmény miatt tizenhárom, a 16 éves áldozat ellen pedig két alkalommal folyt büntetőeljárás.

KAPCSOLÓDÓ CIKK