Megetette a krokodilt a hétéves ausztrál besurranó

Vágólapra másolva!
Egy hét éves fiú tört be pénteken egy ausztrál szabadtéri állatkertbe, ahol kegyetlen mészárlást rendezett az állatok között. Egy részüket a krokodilokkal etette meg, több másikat pedig egy kődarabbal vert agyon.
Vágólapra másolva!

Egy hét éves fiú félórán át randalírozott egy ausztrál állatkertben szerdán - közölte pénteken az AP hírügynökség. Az Ausztrália középső, félsivatagos részén fekvő Alice Springs városánál lévő szabadtéri hüllőközpontba tört be a kisfiú, miután átmászott a biztonsági kerítésen, és kicselezte a biztonsági berendezéseket. Három gyíkot agyonvert egy kővel, köztük egy őshonos helyi faj egy 20 éves egyedét, ami az állatkert egyik legnépszerűbb lakója volt.

Ezután megetette Terryt, a több mint 3 méter hosszú, 2 tonnás krokodilt. A fiú több hüllőt áthajított az óriási krokodilt elzáró két védőkerítésen. Rex Neindorf állatkert-igazgató szerint az egészet rögzítették a biztonsági kamerák. "Olyan volt, mintha egyszerűen csak játszana" - mondta.

Az állatkert kára 5500 ausztrál dollár (kb. 759 ezer forint), 13 állat pusztult el az önfeledt játékban. Neindorf szerint egyik állat sem számít ritkaságnak, az állatkert könnyen beszerez majd új példányokat. "El vagyunk borzadva, hogy bárki képes ilyesmit tenni, és külön elszomorító, hogy egy ilyen korú gyerek tette" - mondta az igazgató.

Az ausztrál Északi Terület törvényei szerint 10 év alatti gyermek nem büntethető, úgyhogy a kisfiú megússza a felelősségre vonást. Azonban az állatkert perre akar menni a szülőkkel. Az igazgató kijelentette: "Én csak azt akarom elérni, hogy az emberek tanulják meg, hogy nem hagyhatják a gyereküket csak úgy elkószálni és engedni, hogy ilyen ámokfutást csináljon. Ha nem hibáztathatjuk a gyereket, akkor valakinek viselnie kell a felelősséget a tetteiért."