Bűnös O. J. Simpson fegyveres rablásban

Vágólapra másolva!
Bűnösnek találta az esküdtszék fegyveres rablás és emberrablás vádjában szombaton O. J. Simpson egykori amerikaifutball-sztárt.
Vágólapra másolva!

Fegyveres rablásban, és emberrablásban is bűnös O. J. Sipmson egykori amerikaifutball-sztár egy Las Vegas-i esküdtszék szerint.

A pert azért indították, mert tavaly szeptember 13-án az egykori sportoló több társával betört egy Las Vegas-i szálloda szobájába, és az ott lakó emléktárgy-kereskedőktől fegyverrel a kezükben értékes sporttrófeák átadását követelték. Társaival foglyul is ejtette a két kereskedőt, akiktől saját, egykor sportolóként használt tárgyait akarta visszakapni, amelyek szerinte az ő tulajdonát képezték. Azt állította, hogy ellopták tőle.

A BBC News beszámolója szerint a döntést hallgatva felfújta arcát, és bólogatott. A fegyveres rablásért letöltendő börtönbüntetést, az emberrablásért akár életfogytig tartó börtönt is kaphat. Ítéletet decemberben hoznak az ügyében. A bíróság elutasította, hogy óvadék ellenében szabadlábra helyezzék.

A 61 éves futballsztár már ált bíróság előtt, felesége, illetve annak szeretője megölése miatt. Az 1995-ös pert az évszázad perének nevezték. Akkor felmentették, ám később egy polgári perben kimondták felelősségét a gyilkosságokban, és 33,5 millió dollár megfizetésére kötelezték felesége szeretője hozzátartozói számára.