Féltékenységi túszdráma Guatemalában

Vágólapra másolva!
Egy egész emeletnyi embert ejtett túszul egy fegyveres férfi Guatemala fővárosában, mert féltékeny volt a barátnőjére. A férfi azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja az épületet, ha a rendőrség nem hagyja el a környéket, végül azonban megadta magát.
Vágólapra másolva!

Öt órán át tartott fogva 42 embert egy felfegyverkezett férfi kedden egy guatemalavárosi telefonos ügyfélszolgálati központban. Végül minden túszát sértetlenül elengedte, és megadta magát - közölte a rendőrség.

A férfi azért ragadott fegyvert, mert féltékeny volt korábbi barátnőjére, aki az ügyfélszolgálatnál dolgozott - közölte a rendőrség. A túszok között volt a barátnő és annak új barátja is.

A túszejtő lőfegyverével megsebesített egy biztonsági őrt az ügyfélszolgálat épületében, és túszul ejtette az ötödik emeleten dolgozókat. Azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a nála lévő pokolgépet.

A rendőrség szóvivője szerint a 29 éves férfi rálőtt három mentőtisztre is, akik be akartak menni hozzá az épületbe, hogy tárgyaljanak vele.

Végül a férfi szabadon bocsátotta a túszokat. Volt barátnőjét és annak barátját egy ideig még bent tartotta, de tíz perccel később ők is kijöhettek az épületből, a túszejtő pedig feladta magát. Mint kiderült, nem volt nála robbanószer, de még vizsgálják, hogy elrejtett-e robbanóanyagot valahol az épületben.