Legkevesebb tizenegyen - köztük gyerekek is - meghaltak pakisztáni robbantásokban, amelyekről ellentmondó hírek érkeznek. Robbantottak a rendőrség iszlámábádi központjánál és egy rabszálító autó közelében is.

Pokolgépes merényletben meghaltak legkevesebb tizenegyen, köztük három gyerek csütörtökön Pakisztán északnyugati részén, egy másik robbantásos merényletben pedig megsebesült legalább négy rendőr a testület iszlámábádi országos parancsnokságánál.

A Szvat-völgyhöz közeli Dir körzetében robbantottak fel távirányítással egy úton elhelyezett pokolgépet egy rabszállító autó alatt. Meghalt négy rendőr, három rab és három gyermek, mert a robbanás egy közelben lévő iskolabuszt is ért - közölte egy kormánytisztviselő. A hadsereg ebben a térségben folytat hadjáratot iszlám szélsőségesek ellen.

Legkevesebb nyolc sebesült áldozata van annak a feltehetőleg öngyilkos robbantásos merényletnek, amelyet a rendőrség országos központjánál követtek el gépkocsiba rejtett pokolgéppel. A robbanás megrongálta a terrorelhárító részleg épületét. Ez a merénylet néhány pillanattal azután történt, hogy egy édességárus bement az épületbe. Vizsgálják, hogy a két esemény összefügg-e.

Az egyik tiszt szerint szerencse a szerencsétlenségben, hogy a rendőrségi központban viszonylag kevés rendőr tartózkodott, mert sokakat a parlament védelmére vezényeltek ki. Az ország újonnan kinevezett hírszerzési vezetője éppen szerdán tájékoztatta a képviselőket az ország biztonsági helyzetéről, s ez a tájékoztató csütörtökön is folytatódott.