32 ember halt meg egy pakisztáni robbantásban

Vágólapra másolva!
Egy törzsi tanács gyűlésén robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő Pakisztánban. A merényletben 32 ember vesztette életét.
Vágólapra másolva!

32 ember meghalt, sokan megsebesültek pénteken Pakisztán északnyugati részén egy törzsi tanács gyűlésén elkövetett öngyilkos merényletben - közölte egy helyi települési elöljáró.

"Éppen egy olyan törzsi milícia létrehozásáról tárgyaltunk, amely kiűzné a tálibokat a térségből, amikor a támadás történt" - közölte a tanács egyik tagja. A legfrissebb hírek szerint több mint kétezren vettek részt a gyűlésen.

A merényletet Orakzai régióban hajtották végre, amely a legbékésebb a hét félautonóm pakisztáni terület közül, és a többi térségtől eltérően nem határos Afganisztánnal. A térségben hónapok óta súlyos harcok folynak a pakisztáni biztonsági erők és iszlamista fegyveresek között. Két hete működik Orakzaiban a törzsi milícia, tagjai állítólag már el is fogtak több felkelőt.

A pakisztáni kormány 100 ezer katonát állomásoztat Északnyugat-Pakisztánban, a pakisztáni-afgán határ mentén, a törzsi területeken, de emellett támogatja törzsi milíciák létrehozását is. A vidék a muzulmán szélsőséges ellenállók, az afganisztáni tálib mozgalom és az al-Kaida nemzetközi terroristahálózat fellegvára.