Tizenketten meghaltak a kaukázusi földrengésben

Vágólapra másolva!
Legalább tizenketten meghaltak, és sokan megsebesültek, amikor földrengés rázta meg Oroszország észak-kaukázusi térségét. Groznijban nem okozott nagyobb károkat a földmozgás, de az emberek ijedtükben az utcákra tódultak házaikból.
Vágólapra másolva!

Erős földrengés rázta meg szombaton hajnalban Oroszország észak-kaukázusi térségét, a természeti csapás legalább tizenkét ember halálát okozta, és több mint 100 embert ápolnak különböző sérülésekkel kórházban. A rengés az amerikai geológiai mérések intézete szerint 5,9-es erősségű volt. A földmozgás több mint 30 másodpercig tartott, és az egész Észak-Kaukázusban érezni lehetett.

Sok lakóépület megrongálódott, és súlyosan megsérült a vasúthálózat. Az illetékes vállalatok azonban arról számoltak be, hogy az olajipari berendezésekben nem keletkeztek károk. Groznijban, Csecsenföld fővárosában nem okozott nagyobb károkat a földmozgás. Ennek ellenére a belváros kilencemeletes házaiból az emberek az utcára csődültek, mint mondták, a felső emeletek 1-1,5 méternyire kilengtek, és használati tárgyak, például televíziókészülékek leestek a helyükről.