Meghiúsult a géprablás egy török repülőn

Vágólapra másolva!
Légi kalóz próbálta meg átvenni az uralmat egy török repülőgép fölött, de kísérlete meghiúsult - jelentette a török média. Az ellentmondó hírek szerint az utasok lefegyverezték a férfit, egy reptéri illetékes viszont állítja: az ismeretlen részeg volt, és nem is volt nála fegyver.
Vágólapra másolva!

Meghiúsult egy gépeltérítési kísérlet egy török repülőgépen - jelentette a török médiára hivatkozva az AP hírügynökség, amely meg nem nevezett közlekedési minisztériumi forrásokat idéz. Az Al Jazeera arab nyelvű hírtelevíziónak reptéri illetékesek erősítették meg: elhárult a géprablás veszélye.

A Turkish Airlines társaság gépe a törökországi Antalya üdülőhelyről Szentpétervár felé tartott. Az egyik utas Fehéroroszország felett megkísérelte átvenni az irányítást: üzenetet akart küldeni a pilótának, miszerint bomba van nála - olvasható a Hürriyet című török lap oldalán angol nyelven.

Az utasok erősebbnek bizonyultak a fenyegetőzőnél, az ismeretlen férfit sikerült lefegyverezniük - olvasható az Al Jazeera honlapján. A Hürriyetnek viszont a török légitársaság illetékese, Temel Kotil azt mondta: a férfi szemmel láthatóan részeg volt, és a gépen utazó személyzet megerősítette, hogy nem volt nála fegyver.

A repülőgép 167 utasával végül biztonságosan lanodolt a szentpétervári repülőtéren.