Pozsony szerint Fidesz-besúgók hatására kötözködik Göncz

Vágólapra másolva!
Fidesz-besúgók hatásának tulajdonította Dusan Caplovic szlovák miniszterelnök-helyettes Göncz Kinga magyar külügyminiszter Szlovákiával kapcsolatos kifogásait. Caplovic erről a pozsonyi Pravdának beszélt. A lap egy másik cikkben arról írt, hogy a két ország közötti diplomáciai háború fegyverszünettel végződött.
Vágólapra másolva!

"Amit Göncz asszony művel, már semmi köze a politikához", mert "a szlovák-magyar viszony felszításában érdekelt Fidesz besúgóinak befolyása alatt áll" - állította Dusan Caplovic szlovák miniszterelnök-helyettes a pozsonyi Pravdának. Caplovic szerint a magyar-szlovák alapszerződést nem Szlovákia, hanem Magyarország sérti meg azzal, hogy nem tartja be a dokumentum azon ajánlását, miszerint a felek mindenkori kormányfői évente legalább egyszer találkozzanak.

Ján Kubis szlovák külügyminiszter szerdán "változatlan állásponttal" indult Brüsszelbe, hogy visszautasítsa magyar kollégájának, Göncz Kingának kifogásait, és nem hajlandó alárendelni magát Budapestnek - írja a lap, Ján Skoda szlovák külügyi szóvivőre hivatkozva.

A lap egy másik cikkben azt állította, hogy a külügyminiszterek megbeszélésén Budapestnek mind a négy - az uniós iskolai pénzek ügye, a Csáky Pált ért kritikák, a vitatott tankönyvek, Ján Slota ostoba kiszólásai miatti - kifogása eltúlzottnak bizonyult. A lap magyar-szlovák kérdésekről rendszeresen író hírmagyarázója szerint a két ország "kis diplomáciai háborúja egészen jól, fegyverszünettel végződött", mert a külügyminiszterek visszaültek a tárgyalóasztalhoz.