Magyar drogfutárokat fogtak el Bajorországban

Vágólapra másolva!
Két magyar drogfutárt fogtak el Bajorországban, akik rendszeresen szállítottak kábítószert Hollandiából Magyarországra. A lefoglalt amphetamin értéke legalább 9,1 millió forint, a férfiaknál hamis 100 és 200 eurós bankjegyeket is találtak.
Vágólapra másolva!

A magyar és a német hatóságok együttműködésének eredményeként két, Hollandia és Magyarország között ingázó magyar kábítószerfutárt fogtak el Bajorországban.

Az Oberbayerisches Volksblatt szombati beszámolója szerint a magyar Nemzeti Nyomozó Iroda már hetek óta próbált egy drogkereskedő banda nyomára bukkanni, amelynek tagjai rendszeresen szállítottak kábítószert Hollandiából Magyarországra. A napokban értesítették a bajor nyomozó hatóságot arról, hogy hamarosan újabb futárok kelnek útra, és az értesítésben szerepelt a drogszállító jármű leírása is. A megfigyelésbe bevonták a német vámszerveket, a német szövetségi és a bajor rendőrséget is.

A piros Suzuki Swift gépkocsit rosenheimi nyomozók tartóztatták fel az A8 autópályán, a bajorországi Bad Aibling közelében. Az autó vezetője egy 37 éves magyar szerelő volt, akinek zakózsebében két zacskó amphetamint találtak. Az autó átvizsgálásakor egy kék műanyag zsákba rejtve további 4200 gramm amphetaminra bukkantak. Ennek piaci értéke 35 ezer euró (kb. 9,1 millió forint). A vezető tárcájából hamis 100 és 200 eurós bankjegyek is előkerültek.

A két magyar férfi azt mondja, hogy meg nem nevezett megbízójuk utasítására utaztak Brüsszelbe, majd onnan Rotterdamba azért, hogy átvegyék a kábítószert és a hamis pénzt. A futármunkáért 4000 eurót (kb. egymillió forintot) ígértek kettejüknek. A vizsgálóbíró letartóztatási parancsot adott ki a két magyar állampolgár ellen, akikre több év börtönbüntetés várhat.