Bangkok egyik peremkerületében feldühödött tüntetők dobálták meg a miniszterelnököt, akit autóval menekítettek el emberei a helyszínről. A kormányfő utólag színes tiltakozásnak nevezte a megmozdulást.

Pillepalackokkal és cipőkkel dobálták meg a thaiföldi kormányfőt, Szomcsai Vongszavatot és kíséretét szerdán Bangkokban. A tiltakozók sarokba szorították a miniszterelnököt egy földalatti parkolóban. A kormányfő végül nem sérült meg, megvédték a biztonsági emberek és a rendőrök. Sikerült beültetni egy autóba, amely elviharzott a helyszínről.
   
Az incidens a thai főváros egyik peremkerületében történt, ahol egy állami tulajdonban lévő távközlési vállalat körülbelül száz dolgozója tüntetett. A miniszterelnök utólag azt mondta, hogy a megmozdulás nem volt komoly tüntetés, csupán egy színes tiltakozás. 
   
Thaiföldön több hónapja tart a politikai válság. A kormányfőnek október 7-én kerítésen átmászva sikerült elkerülnie egy erőszakos tiltakozó megmozdulást. A rendőrség akkor könnygázzal oszlatta fel a tömeget. A tiltakozás során ketten meghaltak és több százan megsérültek.