Öt kínai fogollyal végeztek a szudáni emberrablók

Vágólapra másolva!
Meggyilkolták öt kínai foglyukat a szudáni emberrablók. Egy év alatt ez volt a harmadik támadás a munkások ellen, akik egy kínai-india-malajziai-szudáni olajtársaság alkalmazásában álltak.
Vágólapra másolva!

Szudáni emberrablók meggyilkolták öt kínai foglyukat - jelentette hétfőn az al-Dzsazíra arab hírtelevízió. A hírt később a szudáni kormány is megerősítette.

A kínai bányamunkásokat Szudán középső részén, Kordofan tartományban rabolták el október 19-én. A kartúmi külügyminisztérium szóvivője szerint ketten kisebb sérülések árán megszöktek, ketten még fogságban vannak.

Egy év alatt ez volt a harmadik támadás a munkások ellen, akik egy kínai-india-malajziai-szudáni vegyes olajtársaság, a GNPOC alkalmazásában álltak. A GNPOC napi mintegy 300 ezer hordó nyersolajat termel ki. Az országban Kína a legnagyobb külföldi befektető.

Az emberrablások helyszíne, Kordofán tartomány a harcok dúlta Dárfúrral határos. Arab és más törzsek lakják, amelyek elégedetlenek az olajjövedelmekből rájuk eső résszel. A kormány a dárfúri ellenfelét, az Igazság és Egyenlőség Mozgalmat vádolja az emberrablásokkal.