Tagad az észak-koreai diktátor állítólagos orvosa

Vágólapra másolva!
Japán és francia sajtóértesülések szerint egy francia idegsebész utazott Phenjanba, hogy kezelje az észak-koreai vezetőt, Kim Dzsong Ilt, akinek állítólag megrendült egészségi állapota. A francia orvos azonban tagadta, hogy ő kezelné a kommunista ország első számú vezetőjét.
Vágólapra másolva!

Egy francia idegsebész szerdán hivatalosan tagadta azokat a sajtóértesüléseket, miszerint ő kezelné az észak-koreai elnököt. Francois-Xavier Roux egy hírügynökséggel telefonon azt közölte, hogy jelenleg a kínai fővárosban, Pekingben tartózkodik, hogy tudósokkal és idegsebészekkel találkozzon, majd Párizsba utazik egy kongresszusra. Feltételezett észak-koreai, phenjani utazásáról előzőleg a japán Fuji TV adott hírt, az orvos nevének említése nélkül, majd egy francia internetes oldal ezt megerősítette, már Roux nevének megjelölésével.

Francois-Xavier Roux tagadta az értesüléseket, mint mondta, az észak-koreai elnök egészségi állapotáról nincs tudomása, csak annyit tud, amennyi az újságokban megjelent. Hozzátette, hogy évente egyszer-kétszer fogad koreai beteget, az is lehet, hogy közöttük van az észak-koreai elnök fia, bár ezt ő neki nem mondta. A Fuji Tv számolt be ugyanis arról, hogy az észak-koreai vezető, Kim Dzsong Il fia felkereste az orvost, mielőtt az feltételezett észak-koreai útjára indult volna.

Kim Dzsong Il egészségi állapotával kapcsolatban számtalan találgatás látott napvilágot, miután nem jelent meg Phenjanban a szeptember 9-i nagy díszszemlén, amellyel az észak-koreai kommunista rendszer fennállásának 60. évfordulóját ünnepelték. A dél-koreai hatóságok azt gyanítják, hogy Kim Dzsong Il szélütést kapott, de továbbra is övé a hatalom.