Rakéta végzett egy al-Kaida-parancsnokkal

Vágólapra másolva!
Meghalt egy egyiptomi nemzetiségű al-Kaida parancsnok egy pakisztáni törzsi területre mért légicsapásban pénteken. A vezér fejére az USA korábban egymillió dolláros vérdíjat tűzött ki.
Vágólapra másolva!

Rakétacsapás végzett pénteken az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egyik jelentős parancsnokával Pakisztán északnyugati részén - jelentette be szombaton a pakisztáni belbiztonsági szolgálat egy illetékese.

Az Abu Dzsihad al-Maszri néven ismert, egyiptomi nemzetiségű al-Kaida parancsnok az afgán határ közelében kapott halálos sebet a légitámadásban, amelyet valószínűleg egy amerikai robotrepülőgép hajtott végre a pakisztáni törzsi terület ellen. Két légicsapás érte a területet pénteken. Összesen 32 ember halt meg, legtöbben az al-Kaida és az iszlamista tálibok harcosai - mondta a névtelenül nyilatkozó pakisztáni illetékes.

Al-Maszri arca látható volt korábban több olyan videofelvételen, amelyet az Oszama Bin Laden vezette hálózat tett közzé. Az Egyesült Államok korábban egymillió dolláros jutalmat ígért annak, aki megöli vagy elfogja al-Maszrit.