Bush: Omaba győzelme az amerikai történtet diadala

Vágólapra másolva!
George Bush alig várja, hogy személyesen is találkozzon Barack Obamával, akit meghívott a Fehér Házba. lelkesítő látvány lesz, ahogy belépnek az ajtón - mondta rövid üdvözlő beszédében Bush. Az elnök szerint minden amerikai büszke lehet a keddi történelmi eseményre.
Vágólapra másolva!

Olyan elnököt választottak az amerikaiak, "akinek útja az amerikai történet diadalmát jelképezi" - mondta George Bush amerikai elnök Barack Obama megválasztásáról. Bush szerint a demokrata jelölt győzelme "a kemény munka, optimizmus és hit szövetsége volt". Az elnök gratulált Obama meggyőző sikeréhez, és közölte, az új elnök teljes együttműködésre számíthat a hatalomátadás során.

"Minden amerikai büszke lehet a történelemre, amit tegnap csináltunk" - mondta. Az esemény szerinte az amerikai demokrácia életképességét bizonyítja.

"Lelkesítő látvány lesz nézni, amint Obama elnök, felesége Michelle és gyönyörű lányaik átlépnek a Fehér Ház kapuján... Tudom, hogy amerikaiak millióit borítja majd el a büszkeség ebben a megindító pillanatban, amelyet olyan sokan olyan régóta vártak már... Sokan gondolták soha nem élik meg ezt a pillanatot" - mondta Bush rövid beszédében.

Az elnök közölte, meghívta az új elnököt és feleségét a Fehér Házba, és alig várja a találkozót.