Zavarják Pozsonyt a szlovák-ellenes pesti tüntetők

Vágólapra másolva!
A szlovák külügyminiszter azt követelte hogy Budapest szedje ráncba a szlovák nagykövetség előtt tüntetőket. Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke felszólította a szlovák kormányt, hogy vonja kérdőre a magyar vezetést a tüntetők miatt. Eközben önként jelentkezett az a tüntető, aki szlovák zászlót égetett Pesten.
Vágólapra másolva!

Ján Kubis szlovák külügyminiszter védelmébe vette a szombati dunaszerdahelyi rendőrattak résztvevőit és azt követelte, hogy Budapest szedje ráncba a szlovák nagykövetség előtt tüntetőket. "Mi komoly büntetéssel sújtjuk a rasszista és a fasiszta megnyilvánulásokat, nemkülönben az olyan természetű nacionalizmust, melynek hirdetőit a magyarok szabadon hagyják az utcán menetelni" - idézte a Kubist csütörtökön a SITA hírügynökség.

Csütörtökön ismét hallatta hangját a magyarellenes kormánypárti Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke. Arra reagált, hogy a Jobbik a magyar-szlovák határátkelők félpályás útlezárására készül. "Nem tudom, minek kell még történnie ahhoz, hogy a magyar kormány végre lépésre szánja el magát" - mondta Slota. "Nyomatékosan felszólítom a Szlovák Köztársaság kormányát, elsősorban a külügyminisztert, hogy egyértelműen tegye fel a kérdést magyar kollégájának: mit akar kezdeni a magyar kormány a budapesti utcákon menetelő újfasiszta és nagymagyar sovinisztákkal, akik az államhatár elfoglalásával akarnak csatlakozni Európához".

Eközben feladta magát egy tüntető, aki szlovák zászlót égetett el Szlovákia budapesti nagykövetsége előtt. Az illető megbánta tettét - közötle az Magyar Televízió Az Este című műsora. A zászlót a szombati tüntetésen gyújtották fel.