Halállal fenyegető feliratokat írtak vajdasági házakra

Vágólapra másolva!
Ismeretlenek több házra fekete betűkkel magyarokat halállal fenyegető feliratokat festettek a vajdasági Temerinben. A helyi magyar szervezet vezetője szerint ez volt az utóbbi hónapok legsúlyosabb magyarellenes provokációja.
Vágólapra másolva!

Magyarellenes provokáció történt péntekre virradóra a vajdasági Temerinben: ismeretlenek több házra nagy fekete betűkkel magyarokat halállal fenyegető feliratokat festettek.

Nagyjából "halál a magyarokra" a jelentése az egymáshoz hasonló feliratoknak, mint "Madjari Smrt", "Smrt Madjarima", "Madjarima Smrt", amelyeket az Újvidékhez közeli település főutcájának magyarok lakta házaira, egy kisvendéglőre valamint a Szerbiai Keresztény Közösség nevű kisegyház központjának kapujára festettek fel. Miután a helyszínelő rendőrök távoztak, a lakosok hozzáláttak az uszító feliratok eltüntetéséhez.

Csorba Béla, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége körzeti szervezetének elnöke szerint ez volt az utóbbi hónapok legsúlyosabb magyarellenes provokációja Temerinben. Szerinte bármikor életre kelhetnek soviniszta indulatok, amíg az elkövetőkkel az államhatalmi szervek kesztyűs kézzel bánnak.